Kris

7 februari, 2008

COMMUNITYCENTER in een sloppenwijk van Brazilië

De doelstelling van dit afstuderen is het ontwerpen van een communitycenter in een sloppenwijk van Belo Horizonte, een grote stad in Brazilië.

Dit communitycenter moet een architectonische, en stedelijke, power hebben om positieve verandering te brengen in het leven van de favelados (bewoners van een sloppenwijk) in combinatie met een nieuw woon/werk-concept in de communitycenter.

Brazilië is mijn geboorteland en mijn eerste vijf levensjaren liggen daar. Daarna ben ik verhuisd (met de familie) naar Nederland en ben ik ik al voetballend mijn jeugd door gerend. Maar naast het voetballen tekende ik er ook vrolijk op los. Profvoetbal zat er helaas niet in, dus tekenen moest mij verder brengen. Gecombineerd met oog voor techniek was de studie bouwkunde op de hts een logische keuze, waarmee de passie voor architectuur alleen maar groeide. De masterstudie architectuur is daarom een vervolg die moet leiden naar het mooie vak van architect zijn. Tussen de twee opleidingen door heb ik mij bezig gehouden met het werken met mensen die op straat leven en het leven in sloppenwijken. Dit heeft mij gefascineerd en gecombineerd met de studie architectuur heeft dat geleid tot een afstudeeropdracht. Hopelijk zal dat mij een fascinerend jaar geven. 

poster-smoelenboek.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: